Menu

Recepty

Užívejte si nové chutě a spoustu zdraví a enerie s goji!

 
Pohanková kaše s goji

Pohanková kaše s goji

Goji neboli kustovnice čínská patří dávno mezi klenoty tradiční čínské medicíny, u nás už je ale také známá jako tzv. Superfoods. Zdravé červené plody kustovnice mají specifickou hořkosladkou chuť, proto občas lidi tápou, jak ji do jídelníčku zařadit. Taková pohanková snídaňová kaše je přitom velmi nenáročná, plná enzymů a vitamínů.

Budeme potřebovat (na 3 porce) 

  • 100 g pohanky v syrovém stavu
  • 2 lžíce sušených plodů Goji
  • ½ lžíce chia semínek
  • 1/2 lžičky skořice
  • banán
  • jablko
  • cca 30g sušených datlí

Postup:

1. Neuvařenou pohanku zalijeme asi 500 ml vody, přidáme lžíci sušených plodů Goji a půl lžíce chia semínek a necháme přes noc odležet. Pohanka změkne, zachová si své cenné látky a všechny složky se navíc stanou lépe stravitelné. 
2. Datle namočíme ve 100 ml vody.
3. Ráno spolu vše rozmixujeme spolu s nakrájeným jablkem. Pokud je třeba, přidáme vodu nebo mléko.
4. Nakonec nahoru přidáme zbylé plody goji, nakrájený banán či jiné ovoce a dle chuti kakao, karob, oříšky a kokos.