Menu

Recepty

Užívejte si nové chutě a spoustu zdraví a enerie s goji!

 
Čaj ze sušených plodů goji

Čaj ze sušených plodů goji

Goji konzumuje většina z nás stejně jako rozinky. Co si ale budeme povídat, ne každému to vyhovuje. Někdo nerad „chroupe“, jiný má špatné zuby. Přinášíme vám proto recept na goji čaj z kustovnice čínské, který po staletí Číňané používali ve své tradiční přírodní medicíně a v Tibetu byl ve starověkých receptech dokonce používán jako tajemný elixír zdraví a dlouhověkosti.

Čaj z plodů kustovnice

připravíte velmi jednoduše tak, že zalijete v hrníčku dvě vrchovaté kávové lžičky sušených plodů goji horkou, ne však vařící vodou a necháte asi 5 minut odstát. Nápoj si můžete dochutit medem, citronem, třtinovým cukrem – zkrátka tím, co máte rádi a rozhodně nesmíte zapomenout sníst z čaje i plody goji.

Co budete potřebovat na jeden čtvrtlitrový hrnek goji čaje:

  • 2 vrchovaté kávové lžičky sušené kustovnice
  • šťávu z 1/2 citronu
  • kousek čerstvého zázvoru nebo 1 lžičku mletého sušeného zázvoru
  • 250 ml horké vody

Postup: Do šálku dejte dvě vrchovaté lžičky sušené kustovnice a zalijte je horkou, ne však vroucí vodou, přidejte kousek zázvoru a nechejte pod talířkem 5 minut odstát. Pokud máte jen sušený zázvor, tak ho přidejte až těsně před podáváním zároveň se šťávou z půlky citronu. Nápoj si dochuťte podle libosti a konzumujte ho spolu s plody goji.